Blog

A bútorszerelés veszélyei

A bútorszerelés veszélyei

Az USA számszerűsítette a bútor helytelen összeszereléséből származó sérüléseket. Megdöbbentő adat látott napvilágot, 24 percenként egy gyerek megsérül, mert berendezési tárgy dől rá.

Szép dolog a lapraszerelt bútorozás, számtalan kényelmét élvezhetjük (erről írtunk már itt az első cikkben és a második cikkben), de ideje a biztonságra is figyelmet szentelni és megelőzni a bajt.

Természetesen nem csak a gyerekek, hanem mindenki biztonsága fontos, ezért egy komód vagy a konyhaszekrény falhoz rögzítését is érdemes szakemberre bízni.

Egy „kisszekrény” is tud kellemetlen meglepetéseket okozni. Erre példa az Ikea Malm komódja, ami kapcsán a visszahívás is felmerült. Az áruház azóta kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a komódok fiókjainak biztonságos rögzítésére, és a bútorok falhoz való rögzítésének fontosságára.

Nem egy olyan dolgokról van szó, ami egy legyintésre érdemes “ugyan már”. Az amerikai Termékbiztonsági Bizottság (Consumer Product Safety Commission, CPSC) közleményt adott ki, amiben felhívják a figyelmet, hogy ügyeljenek az emberek a berendezési tárgyak megfelelő rögzítésére.

Szükség esetén egyedi (csomagban található rögzítéseken túli) megoldásokat is tudunk kivitelezni Önnek. Erre akkor is szükség van, ha az adott faltípushoz nem megfelelő a bútorhoz gyárilag csomagolt rögzítőelem. Szakértelmünkkel és tapasztalatunkkal gyorsan és biztosan adunk megoldást.

Az, hogy egy szakember szerelte vagy rögzítette a bútort, igazi megnyugvást nyújt. Nem nyikorog, nem recseg, nem feszül, mert tökéletesen és szakszerűen lett összeállítva.

Nem mondom, hogy a legapróbb dolgot se merje összeszerelni, de gondolja át, hogy megéri-e egy komóddal, ággyal vagy gardróbbal kockáztatni bárki testi épségét. Ráadásul velünk a szerelés idegességeit is megspórolhatja!